2022-03-16 11:21:30• hírek • refszatmar.eu

Istennel győztes – nemzeti ünnep a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban

Felemelő hangulat járta át a diákszíveket március idusán a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Ünnepi istentiszteleten emlékeztek hőseinkre, igehirdetés buzdított és műsor gyönyörködtetett.

Kedden délelőtt a Láncos templomban Varga Szilárd Csaba iskolalelkész hirdetett Igét: „Jól tudom, hogy az Úr győzelmet ad felkentjének, felel neki szent egéből győzelmes jobbjának hőstetteivel. Ezek a harci kocsikat, amazok a lovakat emlegetik dicsekedve, mi pedig Istenünknek, az Úrnak a nevét. Ők térdre rogynak és elesnek, mi pedig felkelünk, és talpon maradunk. Uram, segítsd meg a királyt! Hallgass meg minket, ha hozzád kiáltunk! (Zsolt 20,7-10) A győzelem és a vereség a valóságban nagyon relatív fogalom. Ami győzelemnek tűnik, olykor vereség, és ami kudarcnak, az nyereség. Sokan úgy tekintenek a magyar népre, mint vesztesre, de ez valójában ez az ünnepünk is arra mutat, hogy győztes néphez tartozunk. Istenben kell bízni, nem az anyagiakban, nem fegyverekben! – s akkor meg fogjuk tapasztalni az igazi győzelmet. Kossuth Lajos gondolatát elsajátítva: „Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell mindig újrakezdeni.”


Az igehirdetést követően Loga Szilárd (VIII.A) és Versényi Eszter (V.A.) szavalt. Énekelt Simon Szílvia (X.A.), Gitáron kísért Gáspár Benjámin (X.A.). Higyed Gyöngyi tanárnő felkészítésében a III, és V. osztályos tanulók mondták el egy műsor keretében a Nemzeti dalt és énekelték: „Nem lesz üres a tornyod/ Ne félj harang, ne félj./ Szívünk ott fenn dobban/ Egy még szebb tornyodért./ Szabadság lesz a tornyod/ Ne félj harang, ne félj…”



További fotók a refszatmar.eu oldalán tekinthetők meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: